2017. január 25., szerda

Kezdő EMK tanfolyam

Épp csak lezárult a hétvégi csoport, ránézni sem volt időm, hogy miket mozgatott meg bennem, amikor kaptam egy telefont: ideje meghívót írnom a februári tréningre, hogy akik szeretnének EMK-t tanulni, felkészülhessenek :). Első gondolatom, megvallom az volt: hagyjatok már lógva! Persze, hogy magamtól is akarok dolgozni, nem kell ez a presszió!! (Amikor azt gondolom, hogy "sürgetnek", akkor feszültté válok, mert szabadságra és autonómiára van szükségem, ezért azt kérem, gondoljam végig, mikor van leghamarabb 2 program között időm leülni a géphez és végiggondolni, hogyan aktuális most bennem az alapok ismertetése.) Ez az eredmény :):



„… hogyan legyünk másokkal úgy, hogy közben
önmagunk maradunk?”
T. D’Ansembourg

Ez hosszú évekig volt fogas kérdés számomra. Az idők során rájöttem, hogy pl. azért nehéz önmagam maradni, mert nem is tudom az adott helyzetben, mit kellene megtartanom. Hiszen nem tudom, hogyan érzem magam, mit szeretnék megélni, elérni, stb.
Aztán jöttek az önismereti csoportok és ’96-ban M. B. Rosenberg az Erőszakmentes Kommunikációval. Hallván Marshall előadásait a pünkösdi konferencián, rájöttem, hogy ez az, amit kerestem, mert, ha megtanulom ezt a bizonyos modellt és a szemléletét magamévá teszem, akkor már lesz mit képviselnem a másokkal való együttlétekkor és azt is tudni fogom, hogyan tegyem ezt.
Így is lett! Köszönet érte Marshallnak, a számos trénernek, akiktől még tanulhattam és kitartó lelkesedésemnek a téma iránt ;).

Most hasonló lehetőséget kínálok számotokra ezzel a kezdő EMK tanfolyammal.
Mert az Erőszakmentes Kommunikáció nem csak azt jelenti, hogy mások felé abbahagyom a követelőzést, elvárások közvetítését, hanem azt is, hogy önmagamra is tekintettel vagyok. Meglátom, hogyan reagálok a történésekre, kiderítem, mit szeretnék leginkább és gondoskodni tudok arról, hogy ez meg is történjen. Persze úgy, hogy közben nem „erőszakolok meg” másokat.

Ez a kezdő tanfolyami 30 óra főleg arra nyújt majd lehetőséget, hogy sok gyakorlással megismerjétek az EMK szemléletét, magát a modellt „használatba vegyétek”
és elinduljatok a magatokért való kiállás útján, miközben figyelembe veszitek a körülöttetek élők szükségleteit is.
Szeretettel ajánlom azoknak is ezt a csoportot, akik szeretnék megerősíteni, felfrissíteni alapismereteiket!

Tanfolyam ideje: 2017. febr. 18-19., és márc. 4-5. (4 nap) 10-18 óra
Helyszín: Lélekszíntér, Bp., XIII. Szófia utca 15. 3.em., kapucsengő:2
Érdeklődés, jelentkezés: jszentpeteri@gmail.com, ill.
06-30/251-5554

Szeretettel várom jelentkezéseteket:

Julianna


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése